maanantai 16. lokakuuta 2017

Valkoistakin valkoisempaa

Kimoaineet testissä (ja pari muutakin tuotetta)

Valkoisen tai vaalean hevosen omistamisessa on omat haasteensa. Varsinkin jos hevonen on piehtarointia rakastava pihattoeläin, joka viettää suurimman osan elämästään ilman loimia. Valmennuksiin ja kisoihin menen mielelläni puhtaalla (ja sen näköisellä) hevosella, mutta aina sen tuloksen saavuttaminen ei ole helppoa, edes pesemällä. Korvaamattomaksi avuksi onkin noussut erilaiset kimotuotteet. Olen aika monia ehtinyt testata ja ajattelinkin jakaa mielipiteeni niistä teidän kanssanne. En ole kokeillut kaikkia saatavilla olevia kimotuotteita, mutta useampaa erilaista jo.

Windsor white horse shampoo
hooks.fi
Tätä shampoota saa ainakin Hööksistä ja hinta on tällä hetkellä alle 10e pullo. Käyttö ohjeessa tosin sanotaan että puoli pulloa 10 litraan vettä pesua varten, mikä tietenkin nostaa käyttöhintaa. Itse käytin kyllä paljon laimeampana ja toimi ihan hyvin silläkin tavalla. Todennäköisesti ostan tätä seuraavaksi taas, kun muut shampoot on käytetty loppuun.

Leovet shiny white shampoo
Myös tätä shampoota saa ainakin Hööksistä ja mun shampoo on kuvasta poiketen violettia (kuten ekasta kuvasta voi nähdä). Tämä shampoo oli vähän pettymys, veteen sekoitettuna ei oikein tunnu pesussa toimivan ja olenkin tätä käyttänyt lähinnä hännän pesuun niin, että otan shampoota suoraan kädelle ja hieron kasteltuun häntään. Sillä tavalla se toimii hyvin ja varmasti toimisi samalla tavalla karvapeitteenseenkin, mutta kulutus olisi melkoista. Ylempänä esitelty Windsorin shampoo oli selkeästi tehokkaampi. Hintaa on myös enemmän kuin Windsorilla eli reilu 15e/pullo. Pullokoko on sama (500ml).

K9 sterling silver shampoo
Testatuista tuotteista kallein hinnaltaan on K9:n silver shampoo. Hinta on melkein 20e/pullo ja pullon koko vain 300ml. Uskalsin kuitenkin ostaa tämän tuotteen, koska olen käyttänyt saman sarjan black out -shampoota, joka on ollut todella hyvää syventämään mustaa väriä. Odotukset siis olivat kovat. Samaa tuotetta saa myös hoitoaineena, mutta sitä en ole itse testannut. Pitäisi varmaan noita hoitoaineitakin testailla, kun näin kesä/syksy aikaan joudun Vellon hännän pesemään lähes päivittäin, että se pysyy puhtaana. Parin käyttökerran kokemuksella shampoo vaikuttaa hyvältä, ainakin jouhille. Kokovartalopesua en ole vielä kyseisellä tuotteella suorittanut.

Leovet shiny white curry groom sprayshampoo
Suihkutettava "kuiva"shampoo likaläiskille. 500ml pullo maksaa reilun 17 euroa. Joko en osaa käyttää tuotetta oikein tai sitten se ei vain toimi kovin hyvin. Lika tuntuu lähtevän suihkutettaessa, mutta karvan kuivuessa ei se enää näytäkään niin puhtaalta. Ongelma tietysti voi olla myös se, että yleensä se lika mitä Vellossa on, on helposti syvemmällä karvan juuressa eikä esim. pissiläiskät karvan pinnassa. Lyhyeen (esim. klipattuun) karvaan toimii paremmin eli hyvä tuote pintalian poistamiseen, ei toimi karvan seassa olevaan hiekkaan ja muuhun töhnään.

Muuten käytän enimmäkseen Effolin harjanselvitys suihketta sekä SuperStar-Shinea karvapeitteelle (lähinnä Mustan karvapeitteelle, sillä se toimii erinomaisesti ettei hiekka ja multa tarhasta tai laitumelta juuri tartu karvaan piehtaroidessakaan). Effolilta otan varmasti kokeiluun jossain vaiheessa Ocean-star spray -shampoon tai White-star sprayn, joka on tarkoitettu kimohevosille. Molemmat siis suihkutettavia shampoita.


Lisäksi käytössäni on Solhedsin Gentle shampoo (nro 4) ja Luxury shine & care (nro 9), joita käytän lähinnä harjan pesuun ja hoitamiseen talvisin, kun käytössä on fullneck loimet. Harjaan en mielelläni suihkeita käytä, koska ohjat tulevat helposti liukkaiksi, mutta Solhedsin suihkeella näin ei käy, sitä uskaltaa siis sinne harjaankin suihkia huoletta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti