perjantai 15. tammikuuta 2016

Kanawrappejä.. eikun..

Musta on palannut pikkuhiljaa takaisin 'oikeisiin' töihin eli on ollut muutamalla lasten tunnilla hommissa ja itse olen käynyt jo pari valkkuakin ponskilla. Jälkimmäinen oli tämän viikon torstaina, välissä oli reilu viikko, kun jouduimme sääolojen takia perumaan muutaman kerran. Ensin oli huono ajosää siellä mistä meidän valkku tulee ja tokalla kerralla kolmisenkymmentä astetta pakkasta. Ihan pikkasen liikaa jo meille karaistuneille ulkoilmaihmisillekin.

Ennen torstaita ehdin onneksi poiketa Wahlstenilla hakemassa Mustan satulan toppauksesta. Se satula on oikeasti ollut toppausta vailla jo pidemmän aikaa ja olenkin käyttänyt Mattesin lampaankarvaa (ilman paloja) siellä alla korvaamassa länässä olleita toppauksia. Lisäksi yksi vastinhihnojen reijistä oli jo vähän levähtänyt. Edellisviikolla sain vihdoin viimein aikaiseksi viedä sen Johannan käsittelyyn. Katsottiin yhdessä mitä satula tarvii ja sanoin et se on ollut sopiva karvan kanssa ja et Mustalla helposti valuu satula kuin satula oikealle, jos johonkin. Vastinhihnoista sanoin, et vaihtaa ne mitkä näyttää siltä et kohta tarvis vaihtoa, vaikka ei vielä kriittisessä tilassa oliskaan. Ja muutenkin käyttää taitojaan ja tietämystään.

Satulaan vaihdettiin neljä hihnaa ja Johanna teki toppauksista melko muhkeat, niin ei tarvi heti vuoden sisään olla uudestaan toppauttamassa. Ne on kuitenkin sen verran pehmeät, että asettuvat Mustan selän mukaan sopiviksi eli ei liian täyteen ahdetut kuitenkaan. Oikealle puolelle eteen laitettiin ihan inaus enemmän, ei kuitenkaan niin paljon että vaikuttaa jos lihaksisto samanlainen puolin ja toisin. Mustalla satulan valumiseen vaikuttanee enemmän se, että sillä on aikoinaan ollut lantio vinossa, jonka osteopaatti silloin suoristi.

Samalla ostin Mustalle W-Healing Wrapit kintereisiin. Olen jo jonkin aikaa harkinnut Mustalle back on trackin kinnersuojia kintereiden lämmitykseen ennen liikutusta. W-Healing toimii samalla periaatteella, mutta niissä on pintakankaan lisäksi keraamisia kuituja myös siinä täytteessä. Näissä wrapeissä on siis pehmoiset 'sisätyynyt' ja päällinen on neopreeniä. Kiinnitys on kolmella tarralla. Mustalla on cob koko, lisäksi löytyy fullia. Hinta on aikalailla sama kuin back on trackilla.


Musta seisoi keskiviikkona karsinassa nämä jalassa sen ajan, kun olin itse Ruupella tunnilla. Toisesta jalasta se oli valahtanut, ilmeisesti jätin sen liian löysälle tai liian alas.. toinen jalka oli selkeästi lämmin kääreen kohdalta, joten tuote toimii kuten kuuluukin. Vaikka välissä onkin karvakerros..

 
 
Itse en juuri nykyisin käytä kylmäystä. Uusimpien tutkimusten mukaan kylmäys on tehoton, joskus jopa vahingollinen hoitomuoto ja toimii lähinnä kivunlievityksenä vammojen akuuttivaiheessa. Eli tämmöisille 'vanhemmille vammoille' lämpö on se paras hoito. Lisäksi etukäteis lämmitys nopeuttaa jonkin verran Mustan vetreytymistä, ainakin kintereiden osalta, ratsastuksen alussa. Sehän ei koskaan ole ollut alussa parhaimmillaan vaan vaatii jokseenkin pitkän verryttelyn. Ennen paras verryttelymuoto oli laukka, mutta tällä hetkellä laukka on sille selkeästi vaikeaa, jos sitä yrittää liian aikaisin.

Tässä näkyy vähän paremmin tuota sisälmystä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti