lauantai 25. kesäkuuta 2016

Esteitä.. taas..

Edellisessä estevalkussa Vello oli taas tosi hyvä, vaikka ehkä himpun väsynyt. Yleensä käyn sillä kevyen maaston edellisenä päivänä, mutta tällä kertaa päätinkin tehdä vähän kentällä töitä pitkästä aikaa. Tein aluksi kolmikaarista jatkuvalla kuviolla eli oikeastaan kolmea isoa soikiloa. Toisessa päädyssä oli pääty-ympyrän linjalla kavaletti puomiasennossa, jonka ylitin aina suoristuksessa. Ensin tein kuviota käynnissä ja kun tie tuli Vellollekin tutuksi ja se lopetti puomilla hässäämisen siirryin raviin. Hetken päästä jatkoin ottamalla puomittomaan päätyyn aina laukannoston ja laukkaamalla päädyn läpi seuraavaan suoristukseen ja suunnanvaihtoon asti. Vello alkoi ehdotella laukannostoja puomillekin, mutta päättäväisesti pidin sen ravissa ja se alistui kohtaloonsa melko helposti. Laukannostoissa se vähän hässäsi ja yleensä tuli aluksi vasen laukka ja sain korjattua oikeaksi vasta kulmassa. Laukannoston ajoitin aina uralle tuloon, jolloin Vello olisi sopivasti taipunut ja menossa oikealle, silti nuo laukannostot ravista on vielä haasteellisia, käynnistä ne sujuu jo oikein mallikkaasti, kun niitä on maastossa paljon treenattu.
Kun Anne tuli kentälle Hurman kanssa, meni Vellon maailma vähän sekaisin ja muutenkaan tuollaista koko kentän kuviota ei ole kovin kohteliasta tehdä, jotta toisetkin mahtuu menemään. Jäin sitten toiselle pääty-ympyrälle ja menin puomia laukassa yrittäen löytää tasaista tahtia ilman kiihdytyksiä ennen tai jälkeen puomin.: Olimme Vellon kanssa lopussa molemmat ihan hikimärkiä, itselläni oli ehkä turhasti päällä, kun ilma oli aika viileä ja Vello nyt hikoaa oikeastaan aina.

Valkussa Vello pääsi ekaa kertaa tekemään innari-sarjaa. Aloitettiin ihan tosi matalilla, jotta voi tarvittaessa tulla vaikka käynnissä ja Vello tuli ravilla sisään. Se kuitenkin ymmärsi homman juonen heti ja suoritti tosi hyvin molempiin suuntiin. Tässä ryhmässä innarit otettiin alun jälkeen pois ja niiden tilalle tuli radalle okseri. Kokeneempien ryhmässä innarit oli myös radalla. Muutamissa hypyissä en ollu kovin hyvin mukana, mutta viimeiset radat ja pätkät meni tosi hyvin. Laukkaa ei tarvinut korjata kuin viimeisellä esteellä ennen puomeja ja puomit esteiden jälkeen oli jotain täysin käsittämätöntä Vellolle, joten ne tultiin siinä lopuksi muutaman kerran peräkkäin. Robbyn mielestä Vello on 'jännä' hevonen, kun se vaan parantaa kerta kerralta. Varmaan se takapakki jossain vaiheessa tulee, sitä odotellessa. Itsestä tuntuu, että tuon päähaava -episodin jälkeen ollaan taas entistä paremmin yhteistyössä, Vello huomasi, että hommat tehdään vaikka se ei sitä aina niin miellyttäisikään ja itse sain enemmän itsevarmuutta viedä asiat loppuun asti sen kanssa, myös ratsastaessa.
punaiset on ravipuomit, numerot vastaa viimeistä rataa
Mustalla mun ei alun perin ollut tarkoitus mennä valkussa tällä viikolla, kun on leirit käynnissä, mutta muuten ei oltaisi saatu ryhmiä kasaan. Se oli vähän väsynyt vaikka tekikin torstaina vain yhden alkeistunnin aamusta ja keskiviikkonakin oli vähän kevennetyllä. Kyllä se hommansa taas teki, mutta olisihan se ollut mulle helpompaa jos se olisi liikkunut vähän enemmän omin jaloin eteenpäin. Katinka oli myös hieman väsyneen oloinen, vaikka Vilja saikin sen liikkumaan tosi hyvin eteen. Sen huomasi siitä, että se otti pikkuaskeleet aina hypyille eikä lähtenyt tekemään yhtään isoja hyppyjä. Sen innarit oli ehkä huvittavinta mitä oon hetkeen nähnyt, Annenkin piti rientää kentän laidalle katsomaan kun oli näyttänyt niin huvittavalta :D
Se tuli hyvällä rytmillä innareille, mutta halusi hypätä pienesti sisään ja jäi siis turhan kauaksi seuraavasta, välit kun oli vähän pitkät sille. Se kuitenkin lähti kiltisti hyppäämään ilman väliaskeleita, jolloin hypyt lähti lähinnä paikoiltaan ja oli sellaisia koikkaloikkia. Helpommallahan se olisi päässyt kun olisi tullut vähän isommin sisään ja jatkanut samalla vauhdilla, mutta kun ei. Vilja teki kaikkensa ja toi hyvälle paikalle monesti, mutta poni vaan sinnikkäästi otti sen pikku askeleen.. aluksi Katinka ottikin vähintään ekaan väliin yhden askeleen.

Onneksi saatiin ryhmät kasaan, kun tällä viikolla monsuunisateet esti valmennuksen toteutumisen. Mentiin sen asemesta tyttöjen kanssa leffaan katsomaan Warcraftia, suosittelen!

Tuota yhtä kenttä kertaa lukuun ottamatta olen Vellon kanssa vain maastoillut. Milloin yksin, milloin Mimmin ja Sanin kanssa. Tiistaina käytiin tosin puolentoista tunnin maasto missä oli myös Tuike Foriolalla mukana. Vello oli himpun väsyneen oloinen, joten sitä pääsi jopa vähän ratsastamaan eteen. Väsymys ei kyllä sen vauhtia hidasta yhtään. Maastossa olen tehnyt nyt paljon pohkeenväistöjä käynnissä ja avoja käynnissä ja vähän myös ravissa. Laukannostoja olen harjoitellut myös, lähinnä siis itse joutunut miettimään enemmän, ja käynnissä nouseekin lähes poikkeuksetta juuri se laukka kuin kuuluukin. Vello ottaa jo hienosti painoa takaosalle laukannostoissa ja jää heti rauhalliseen lyhyeen laukkaan. Lyhyillä pätkillä kokoankin melko paljon laukkaa. Käynti-ravi siirtymiä olen tehnyt pelkällä lantionliikkeellä silloin kun Vello on rento. Eli lantioni alkaa ns. ravata, jolloin Vello siirtyy raviin. Käyntiin päin siirtyminen on itselleni tuolla tavalla paljon vaikeampaa, varsinkin Vellolla, Mustalla se jo jotenkin onnistuu. Vello on niin herkkä istunnalle, että kun se on rento ei todellakaan tarvitse tehdä muuta ja se nostaa hienosti ravin.

Nyt kun kesäleirit on ohi, saadaan toivottavasti taas kouluvalmennuskin sopimaan myös mun aikatauluun, tässä onkin mennyt parikin viikkoa nyt ilman, kun Kati on käynyt aamupäivällä. Juhannuksen jälkeen pitäisi taas onnistua myös iltapäivä ajat, niin mekin päästään hommiin Mustan kanssa. Ja ehkä sitä jonkun kerran taas ottaisi Vellonkin kanssa tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti