maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kukkulan Kuningas

Nimenomaan isolla ;)

Viime viikolla Mustalla oli pari tunnitonta päivää putkeen, joten mikäs sen parempi hetki viedä se laitumelle. Halusin tutustuttaa Vellon ja Mustan toisiinsa ja parhaiten se onnistuu laitumella, mikä ei ole kummankaan omaa aluetta ja jossa ruokaa on 'kaikkialla'. Edellisviikolla Vellon viettäessä yhden iltapäivän Mustan viereisessä tarhassa oli yksi välilankku pistetty poikki (ja ihan taatusti se oli jompikumpi noista kahdesta) ja vaikka Vello olikin pakko syistä siirretty vielä yhden tarhan päähän yksinään, ei Musta antanut kiinni tarhasta niin kauan kuin Vello oli siellä omassaan. Mustalla on vähän kihahtanut hattuun tuo pomoilu ja välillä tuntuu jopa stressaavan sitä. Ihan taatusti ei pääse tänä kesänä tammojen kanssa samalle laitumelle, kun ei sitä sieltä kiinni saa, laumaahan ei voi jättää. Mustan onneksi voi jättää yksin laitumelle ;)
Laitumelta Musta on muutenkin melko konstikas saalistettava, sitä pitää lähestyä juuri oikealla asenteella ja virheliikkeisiin ei juuri ole varaa. Jos se lähtee juoksemaan karkuun, niin peli on melkein menetetty, jahtaaminen ei tuohon toimi, kokeiltu on.

Vello on ollut pihattolaumassa pomona ja Musta kaikkien muiden pomona.. Ajattelin, että Musta alistaa kyllä Vellonkin, vanhempi kun on ja Vello oli tullessaan tammojenkin alistettavana. Ja oikeassa olin. Vietiin Marjon kanssa Musta ja Oromis samalle laitumelle missä Vello ja Kisu jo oli ja heti tuli Vello heiluttelemaan etukinttuaan Mustalle. Pienet haistelut ja vinkumiset ja Vello sai kyytiä Mustan takajaloista, joilla Kingi teki selväksi että kyllä, hän on vieläkin tallin kiistaton Kuningas. Loput kolme jäi sitten sosialisoitumaan keskenään, Mustaa kiinnosti tämän jälkeen lähinnä ruoho. Sillä oli laitumellekin sellainen kiire, että mopo meinasi jäädä toiseksi. Tielle asti se malttoi kävellä, mutta ylityksen jälkeen se ei suostunut käyntiä ottamaan vaan ravaili vaan. Kyllä poika tiesi mihin on pääsemässä.

Tuollaisesta poikalaumasta sen sai aika vaivattomasti kiinni parin päivän jälkeen, varsinkin kun se näki, että syötin röyhkeästi sen nameja muille ennen kuin hän ehti paikalle. Vello ja Musta käveli itse asiassa ihan nätisti yhdessä pois laitsalta, Vellon onneksi Musta olikin mukana kun tien varteen oli ilmestynyt hurja oranssi kaivuri, jota sopi vähän tuijottaa. Mutta kun Musta ei edes huomannut koko vehjettä, vaikka käveli paljon lähempänä sitä, niin Vellokaan ei enää takaisin päin tullessa mokomasta välittänyt. Onni on nopea oppiset ruunapojat!

Pidemmittä (!!!) puheitta muutamia kuvia parista paksumahasta.
Tässä Vello alkaa tajuta omaa paikkaansa, jalat on tukevasti maassa ja pää on jo kääntynyt pois päin.. Seuraavaksi Mustan takajalat heilui Velloa kohden kun ei se tajunnut muuten siirtyä tarpeeksi nopeasti pois Herran alueelta.

Vello vei 'oman' laumansa (eli Kisun) poisVellon isovelipuoli Vysti oli Oromiksen BFF ja Oromis varmaan luuli Velloa Vystiksi, heti maistui rapsuttelu. Kisu yritti päästä mukaan ja hinkkasi itseään Velloa vasten.

paksukaiset..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti