sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Päivitystä ja kisavideoita

Huh, vähän taas jäänyt vai.. pääsiäisen kouluvalkku video oli melkein valmis ja sitten tein jotain ja ilmeisesti tallensin sen päälle vanhemman version.. todella paljon vanhemman eli leikkaamattoman.. ähh..

No pääsiäisen jälkeen on joka tapauksessa käyty yhdet koulukisat (kaksi c-ohjelmaa) ja kahdet estekisat (joista toiset kaksipäiväiset). Näistä kaikista on videot ja laitankin ne tänne.. Näiden lisäksi kotona on hypätty kahdet kisat, joista ensimmäiset vesisateessa huhtikuun lopulla (70cm ja 80cm) ja toiset viikko sitten oikein lämpöisellä kelillä (75cm ja 85cm). Robbyn valkut on myös alkaneet ja Vellolla olikin aika hyppypainotteinen pätkä tässä viime viikolla, kun ensin oli sunnuntaina tallin kisat, tiistaina Robbyn valkku ja pe-la Takkulan Tuoppi kisat, jossa me kisattiin minituopista (80cm ja 90cm). Tässä oli muutenkin rankempi kausi, kun maastoon ei päässyt ja treenit lisääntyi talveen verrattuna. Väsymys alkoi jo näkyäkin Vellossa, sekä henkinen että fyysinen väsymys. Hienosti kuitenkin jaksoi tuon kaksipäiväisen kilpailun, vaikka toisena päivänä kyllä huomasi väsymyksen mm. siitä, että kisapaikalla pystyi seisomaan ihan pitkin ohjin ja vaikka halailemaan selästä käsin Velloa eikä se reagoinut millään lailla. Normaalisti tuosta olisi pitänyt vähintään hätkähtää. Käytinkin vähän tilaisuutta hyväkseni ja tein kaikkea pientä selästä käsin, jolloin toivottavasti Vello oppi että kaikki liikahdukset eivät ole pahasta.

Mutta tässä näitä videoita..

Näissä koulukisoissa Vilja oli Katinkalla ja oli C:1:ssä toinen, poni sai vielä maininnan reippaudesta ja yksi laukannosto oli jo melkein liiankin terävä. Hyvin harvinaisia kommentteja Katinkan kouluratapapereissa. Liikkui kyllä tosi kivasti. Beessä ei sitten peräänanto ollut niin hyvä, joten pisteitä vähän vähemmän, mutta puolen välin paremmalla puolella oli muistaakseni sielläkin. Vellon kanssa saatiin C:1:ssä kasi sisääntulosta, muuten sitten nelosesta kutoseen (oliko joku seiskakin..), prosentit oli 58 ja risat sekä 57 ja risat eli aika samoja kuin edellisissäkin kisoissa. Vello oli kyllä näissä tasaisempi ja sain ratsastettua pikkaisen parempaa ravia. Tuomari oli vähän tiukempi ja arvostelu selvästi tiukkeni luokkien vaikeutuessa, niin kuin kuuluukin. Kyllä Vellostakin vielä kouluheppa tehdään ^_^.
Nämä estekisat mentiin kivassa vesisateessa. Onneksi kentän pohja pysyi hyvässä kunnossa ja Velloa nuo sateet ei haittaa (ratsastajaa kyllä..). Lisäksi edellisviikon tallin kisat oltiin käyty ihan samanlaisessa kelissä. Tässä hypättiin siis meidän toinen ulkopuolinen kasikymppi ja aamulla käytiin vielä ennen kisoja Vellon kanssa Katin kouluvalkussa. Pientä väsymystä oli havaittavissa, joten kasikymppiin lähtiessä vaan pidin itselleni puhuttelun: ei voi nypeltää laukkaa pois, kun ei jaksa hypätä hitaasta laukasta väsyneempänä. Eikä nypelletä pikkuaskelia ennen esteitä, että harjasta kiinni vaan ja anna sen mennä. Hyvin toimi!
Vika video on siis kahdelta peräkkäiseltä päivältä. Välissä tosiaan tallin kisat edellisten kisojen jälkeen sekä yksi Robbyn valkku (jossa mentiin kyllä aika pientä ja meitä oli viisi samassa ryhmässä). Väsymystä oli havaittavissa ja verkat pidettiinkin tosi lyhyinä, ekaan luokkaan pari hyppyä (ekana päivänä taisin ottaa viisi, joista yksi oli ristikolle) ja tokaan luokkaan vain yksi hyppy. Eka luokka siis lähinnä toimi verryttelynä Tuoppi-luokille. Muuten olisin hypännyt toisena päivänä vain Tuoppi-luokan, mutta tuntui vähän riskiltä lähteä ekaan ysikymppiin (Vellon kanssa ikinä) ilman matalampaa luokkaa pohjalle. Väsyessään Vello alkoi painua tosi paljon vasemmalle hypyssä, joten ohjailin reilusti oikeaan reunaan. Kasikymppiä meni kivasti, ysikympissä vitoselle vähän jäin ehkä tuuppaamaan liikaa tai en auttanut kunnolla ylös, jolloin mukaan tuli puomi ja siitä pieni rytmin sekaannus, jolloin kutoselle tultiin huonolla askeleella todella lähelle ja siitä myös puomi, vaikka Vello ponkaisi etuosan kyllä tosi reilulla ilmavaralla (kuvista näkyi hyvin). Olen kuitenkin tosi tyytyväinen meidän ekaan ysikymppiin, vaikka oikeasti lähdinkin sitä tuplanollaa siitä hakemaan. Ekan päivän jälkeen oltiin Tuoppi-kisassa vitosina, mutta tiputtiin aika paljon alemmas noiden pudotusten takia (jäätiin ysikympissä tokavikaksi). Hevonen kuitenkin hyppäsi, itseä ei hypyt pelottanut (jännitti jotkut hiukan), selvittiin sarjoista hyvin eikä Vello jäänyt mahastaan kiinni puomeihin :)
Katsotaan vielä palaanko seuraavissa kisoissa kuitenkin seiska-kasikymppiin vai jatketaanko tätä ysikymppiä.. Nyt Vello on ansainnut maastoiluviikon (ehkä pari valkkua saadaan sinne ujutettua, mutta..)

En ole myöskään unohtanut menolaskelmia, pitää vain muutamat tarkistaa kuiteista, kun en ole muistanut heti merkitä ylös..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti