lauantai 24. helmikuuta 2018

Estevalkku viime vuodelta

Sain vihdoin itseäni niskasta kiinni ja editoitua sekä ladattua viime vuoden viimeisen estevalkun. Tämä oli joululomalla arkipäivänä, onneksi olin ennakoinut tämän mahdollisuuden ja ottanut joulun ja uuden vuoden välipäivät lomaa, niin pääsin osallistumaan valkkuun ilman ongelmia.

Vellolla ei ollut hypätty pitkään aikaan kunnolla, syksyllä Robbyn valkkujen loputtua taisin hypätä kerran Annen tunnilla ennen kuin tuli lunta ja pakkasta. Ja tauko hyppäämisestä kyllä näkyi. Kyllähän me esteet ja tehtävät selvitään, mutta videolta kyllä näkyy se totuus, että hevonen ei pysy läheskään aina kovin suorana. Eikä se myöskään taivu tarvittavasti, jolloin esimerkiksi ympyrällä tehtävät hypyt työntää muo helposti kallelleen ulospäin, kun hevonen menee ulkolapa edellä suorin vartaloin kerien. Hypyt oli kyllä ihan kivoja ja Vello ei päässyt kovin valloilleen. Rentous jäi uupumaan, koska jouduin vielä kontrolloimaan menoa koko ajan. Pidätteet ei siis tulleet ihan rehellisesti läpi asti niin, että Vello olisi oikeasti jäänyt odottamaan, kuten se parhaimmillaan tekee. Joskus se tosin muuttuu niin nopeasti, etten itse pysy perässä, vaan jään vielä pidättämään silloinkin kun pitäisi jo vain antaa mennä ja olla rennosti mukana. Mutta oppimassahan tässä molemmat ollaan.
Vello on kyllä tosi ripeä jaloistaan. Se tekee nykyään vaihdot aika vikkelästi jos sattuu tulemaan väärällä laukalla alas esteeltä tai ristilaukalla. Eikä se myöskään enää panikoidu siitä jos sen jalat hetken onkin solmussa. Videolla alussa näkyy hyvin Vellon innostus, kun yritän tehdä pohkeenväistöä ennen ja jälkeen puomien, niin Vello ottaa sitä enemmän laukannostona (joo, meneehän se siinä sivulle, mutta ei tuo nyt mitään oikeaa pohkeenväistöä kyllä ollut).

Tehtävistä en sen enempää selittele, muuta kuin aina voisi itse ratsastaa paremmin ja hevonen saisi tosiaan taipua paremmin ja olla suorempi. Varsinkin vasemmassa laukassa se työntää takapuoltaan todella paljon sisälle ja se on sieltä vaikea suoristaa vaikka kuinka yrittäisi. Ihan hyvät (ja rauhalliset) hypyt siihen nähden, että tosiaan pidempi tauko takana.

Pari valkkuvideota on vielä odottamassa ja vissiin yhdet kisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti